UWV Bellen

UWV Bellen

Wanneer u meer informatie wilt over eventuele hulp bij het starten van een onderneming vanuit een uitkeringssituatie, dan zijn er meerdere mogelijkheden om met het UWV contact op te nemen kijk bijvoorbeeld http://uitkeringeninfo.nl. Het UWV biedt naast hulp bij starters vele soorten van ondersteuning.  Op de site van het UWV, uwv.nl, vindt u vele tools en hulp op het gebied van uitkeringen. Ook krijgt u uitgebreide informatie over wat u moet doen als er wijzigingen zijn in uw situatie, of antwoorden op veelgestelde vragen.

Er is een speciale telefoon voor werknemers, 0900-9294 (0,04 cent per minuut en een starttarief van € 0,045 plus uw gebruikelijke belkosten) hierop kunt u UWV bellen. Er is ook een apart telefoonnummer voor werkgevers, 0900-9295 (0,04 cent per minuut en een starttarief van € 0,045 plus uw gebruikelijke belkosten). Verder is er een keur aan contactmogelijkheden via andere kanalen dan de telefoon.

Via Twitter.com/UWVnl kunt u het UWV bereiken door een bericht te sturen naar @UWV_Webcare. Voor doven en slechthorenden zijn er speciale chatmogelijkheden en een speciaal vragenformulier beschikbaar. uwv bellen

Het UWV heeft meerdere adressen voor verschillende toepassingen. Zo zijn er adressen voor bezwaar en beroep, voor post vanaf internationale adressen, adressen voor toeslagen en adressen voor artsen en arbeidsdeskundigen. Daarnaast zijn er de verschillende adressen voor de lokale UWV-kantoren.

Tot slot maakt het UWV zich ook sterk bij het vinden van een nieuwe baan. Dit gaat via werk.nl, de vacaturesite voor werkzoekenden. Er staan tips op om te solliciteren en duizenden vacatures in allerlei verschillende beroepsgroepen. Ook kunt u er online trainingen vinden en een zelftest, zodat u beter weet waar u wel en niet goed in bent en dus gerichter kunt zoeken naar een baan.

Ook is het mogelijk om via werk.nl een bijstandsuitkering aan te vragen. Althans, dat dient via het UWV te gebeuren maar op Werk.nl wordt prima stapsgewijs beschreven hoe u dit moet doen. Er kan een inspanningsperiode van 28 dagen worden gevraagd waarin u zich in moet schrijven bij verschillende uitzendbureaus en ook een aantal sollicitaties hebben verricht. Daarna kan de aanvraag daadwerkelijk in gang worden gezet. De formele aanvraag gaat allemaal via uw Digid.

Author: Deborah Thomas

Share This Post On