UWV

Het UWV kan u helpen een bedrijf op te starten wanneer u bijvoorbeeld in de WW zit.

Wanneer u een Werkloosheidsuitkering heeft is het mogelijk om in overleg met het UWV te kijken of u een eigen bedrijf kan starten. U dient wel aan bepaalde verplichtingen te (blijven) voldoen, maar de mogelijkheid is er en wordt door vele thuiszittende gebruikt. Niet altijd met succes maar dan kunt u in ieder geval weer terugvallen op het sociale valnet dat UWV heet.

Vooruitgang
Dat is een hele verbetering met vroeger, toen het of het één of het ander was. Als startende ondernemer had je dan geen recht meer op een WW-uitkering maar u wist ook nog niet of u als ondernemer succesvol zou zijn. Eigenlijk moet je altijd wel 110% achter je beslissing staan om ondernemer te worden, want anders is de uwv bellenkans op succes ook niet zo groot. Maar u kunt tegenwoordig in ieder geval wel zonder gelijk uw inkomen volledig in te leveren de start als ondernemer maken, en dat geeft toch meer rust in het hoofd. Op deze pagina van het UWV leert u meer over de mogelijkheden die het UWV biedt voor uitkeringsgerechtigden met startersplannen.

Ook is het mogelijk om vanuit een arbeidsongeschiktheidsuitkering een bedrijf te starten. Het UWV heeft hier ook een flexibeler beleid dan enige jaren geleden. Arbeidsongeschikt wil natuurlijk niet zeggen dat er totaal geen werkzaamheden worden verricht en het wil ook niet zeggen dat deze groep mensen geen ambities hebben op het ondernemersvlak.

Op de website van het UWV vindt u veel meer informatie over welke mogelijkheden er allemaal zijn, ook wanneer u niet van een uitkering gebruik maakt. Het UWV biedt veel hulp waarvan de meeste mensen het bestaan niet afweten. Kijk dus verder op uwv.nl om uw kennis op dit gebied verder uit te breiden, het is zeker de moeite waard!